Ρόδος: Έτσι έφτασαν οι Λιμενικοί στους δράστες – Η πληροφορία και η βία

Είναι προφανές πώς οι δικηγόροι των δραστών θα κάνουν ότι περνάει απο το χέρι τους για να πέσουν στα μαλακά. Είναι προφανές επίσης ότι θα βγόύν στα ΜΜΕ προκειμένου να περάσουν την δική τους στρατηγική.

Όμως το ουσιαστικό και το αληθινό είναι το γεγονός αλλά και όσα συνέβησαν μέχρι να εντοπιστεί η Ελένη… και συνάμα μέχρι να εντοπιστούν οι δράστες.



Πιο συγκεκριμένα όλα ξεκίνησαν μετά από πληροφορία που έλαβαν από αλλοδαπό ο οποίος ενημέρωσε ότι ο 19χρονος ήταν το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου με μια φοιτήτρια και κατευθυνόταν στους Πεύκους.

Ακολούθησε έλεγχος από κυκλώματα μαγνητοσκόπησης επιχειρήσεων κατά μήκος της διαδρομής και κυρίως από κατάστημα ταχυφαγείο εκτός της πόλεως Ρόδου, όπου αποτυπώθηκε περισσότερο ξεκάθαρα το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.
Από τα στοιχεία του αυτοκινήτου κατέληξαν στον ιδιοκτήτη πατέρα του 21χρονου ημεδαπού τον οποίο και επισκέφθηκαν στην επιχείρηση του.



Διαπιστώθηκε ότι το άτομο που είχε βρεί το πτώμα στην δύσβατη παραλία Φωκίας κοντά στο φυλάκιο Γκίνας το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2018 είχε το ίδιο επίθετο. Προέκυψε ωστόσο ότι πρόκειται για σύμπτωση και ότι ουδεμία προσπάθεια υπόθαλψης υπήρξε.

Οι λιμενικοί έτσι προσήγαγαν τον 21χρονο και μαζί με αυτόν λίγη ώρα αργότερα τον 19χρονο.

Είχε βέβαια προηγηθεί η λήψη μαρτυρικών καταθέσεων από διάφορα άτομα με τα οποία είχε συναντηθεί ενωρίτερα την 27η Νοεμβρίου η 21χρονη ως και από συμφοιτητές της.



Τα όσα αναφέρονται σε ορισμένες από τις καταθέσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι πέραν και έξω από κάθε φαντασία και κατέστησαν το κλίμα στις τάξεις των ανακριτικών υπαλλήλων, που επελήφθησαν των ερευνών, ιδιαίτερα βαρύ.

Η διαχείριση έτσι των πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν γύρω από την δραστηριότητα της 21χρονης ως και την ταυτότητα και το ποιόν των δραστών κατέστη μια εξαιρετικά «ευαίσθητη» υπόθεση για τις αρχές. Στο πλαίσιο της προανάκρισης προφορικά ειπώθηκαν και πολλά και διαφορετικά μεταξύ των δραστών.

Σημασία όμως για την δικαστική εκτίμηση της υπόθεσης έχουν τα όσα εγράφησαν στο πλαίσιο των έγγραφων απολογιών.

Εκεί λοιπόν, λόγω απουσίας απολογίας του Ροδίτη, τα μόνα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν είναι αυτά που υποστήριξε ο 19χρονος.



Πιο συγκεκριμένα στην απολογία του, που ούτως ή άλλως αναμένεται να ανασκευαστεί ενώπιον της Ανακρίτριας, υποστηρίζει ότι είχε γνωριστεί με την 21χρονη και ότι είχαν περάσει προσωπικό χρόνο μαζί.

Την 27η Νοεμβρίου 2018, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, κατόπιν παρότρυνσης της, μετέβησαν στην οικία του φίλου του ημεδαπού στους Πεύκους, με την παρουσία αυτού και ότι εκεί ερωτοτροπούσαν και ότι ο τελευταίος ενοχλήθηκε για την άρνηση της 21χρονης να έχει πλήρη εξώγαμη συνουσία μαζί του με αποτέλεσμα να την χτυπήσει στο πρόσωπο με ένα ηλεκτρικό σίδερο που ήταν πάνω σε σιδερώστρα καθώς και με τα χέρια του στο πρόσωπο, ενώ ο ίδιος την κρατούσε από τα χέρια.

Η 21χρονη φέρεται, όπως ισχυρίστηκε, να έχασε τις αισθήσεις της και ότι ο ίδιος παρότι παρότρυνε να την μεταφέρουν σε νοσοκομείο τελικώς να υπέκυψε για να την «ξεφορτωθούν».
Πιθανολογείται ότι η φοιτήτρια ήταν ζωντανή όταν οι δράστες την πέταξαν στην θάλασσα, στην περιοχή της Λίνδου, καθώς ο ιατροδικαστικός έλεγχος καταδεικνύει πως νερό είχε εισρεύσει στα πνευμόνια της και ο θάνατος της επήλθε από πνιγμό.



Ο 19χρονος έχει απασχολήσει πάντως κι άλλες φορές την τοπική κοινωνία με την συμπεριφορά του και συγκεκριμένα φέρεται ως ο υπαίτιος σοβαρού τραυματισμού πυγμάχου από την ρόδα δικύκλου με το οποίο έκανε σούζα και έπεσε πάνω του.

Από την άλλη ο συνήγορος του Ροδίτη κ. Ακης Δημητριάδης χθες το πρωί σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι ο εντολέας του αρνείται τα όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας μάλιστα πως είναι και εκείνος θύμα της όλης υπόθεσης.

[dimokratiki.gr]