ΒΟΜΒΑ! Οι εισαγγελείς αποκαλύπτουν: Κορυφαίος δικαστής στα πλοκάμια της Novartis


Νέες, ραγδαίες εξελίξεις έρχονται μετά την αποκάλυψη της «Νέας Σελίδας» για τον γιατρό, σύζυγο θεσμικού παράγοντα, ο οποίος εισέπραττε ποσά από τη Novartis.



Το νεότερο στοιχείο είναι ότι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος θα ελεγχθεί και η σύζυγος του μεγαλογιατρού, η οποία είχε και τη θεσμική ιδιότητα, διότι, όπως αποδεικνύει η δικαστική έρευνα, ο λογαριασμός που «υποδεχόταν» τα δώρα από τη Novartis ήταν κοινός.
Η δημοσιοποίηση και των δύο ονομάτων αναμένεται να προκαλέσει πολιτικοδικαστικό σεισμό, αφού υπάρχουν κι άλλες ενδείξεις ότι ο εν λόγω γιατρός είχε στενές επαφές με την εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ποσά εμφανίστηκαν στην πορεία εμβασμάτων του τροφοδότη λογαριασμού του ελβετογερμανικού πολυεθνικού κολοσσού.
Το σημαντικό αυτό στοιχείο προήλθε και από τις εφόδους των εισαγγελέων στα γραφεία της Novartis, όπου κατασχέθηκαν έγγραφα και σκληροί δίσκοι, ενώ βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελέων από το 2016!
Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί από το Πάσχα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, την ανέθεσε σε αντεισαγγελέα και πλέον ο φάκελος έχει επιστρέψει στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς προκειμένου να δοθεί η εντολή για άσκηση διώξεων με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Το ζευγάρι αντιμετωπίζει τώρα κι άλλα θέματα με τη Δικαιοσύνη, αφού ο κοινός λογαριασμός ανοίχτηκε στο εξωτερικό και εξετάζεται εάν δηλώθηκε από τη σύζυγο-θεσμικό παράγοντα στο «πόθεν έσχες» που υπέβαλε το επίμαχο διάστημα, όταν, δηλαδή, ο λογαριασμός δέχονταν δώρα από τη Novartis. Το θεσμικό πρόσωπο κινδυνεύει, δηλαδή, να ελεγχθεί και για την ακρίβεια των δηλώσεων «πόθεν έσχες» που κατέθετε από το 2010. Εάν διαπιστωθεί παράπτωμα, το πρόσωπο αυτό θα έρθει αντιμέτωπο με τις αυστηρές συνέπειες του νόμου.
Οι διαφημίσεις του γιατρού…
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δικογραφία υπάρχει βίντεο όπου ο εν λόγω γιατρός εμφανίζεται να διαφημίζει εμμέσως σκευάσματα της Novartis στην τηλεόραση. Στο βίντεο φαίνεται ότι μεσολαβεί η παρέμβαση προσώπου που είχε σχέση με την επικοινωνία και το οποίο συστηματικά προωθούσε σκευάσματα της εταιρείας, διοργανώνοντας είτε ιατρικά πάνελ είτε συζητήσεις, για τις οποίες, βέβαια, δημοσιογράφοι, εταιρείες επικοινωνίας και τηλεοπτικοί σταθμοί πληρώνονταν αδρά.
Η δημοσιοποίηση του ονόματος της συζύγου-θεσμικού παράγοντα, εκτός από τα ποινικά θέματα που θα εγείρει, αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και για το κλίμα συγκάλυψης που απολάμβανε η εταιρεία στη χώρα μας. Φαίνεται ότι, ακόμα κι όταν έφτασαν τα πρώτα στοιχεία από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, η διαφθορά είχε διεισδύσει σε ανώτατο επίπεδο και σε χώρους υπεράνω υποψίας, ώστε αν τελικά δεν ανελάμβανε την έρευνα συγκεκριμένη ομάδα εισαγγελέων, τίποτα δεν θα είχε γίνει μέχρι σήμερα.
Αρχές Νοεμβρίου οι πρώτες διώξεις
Στο μεταξύ, σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, αφού φαίνεται ότι τα πλοκάμια εκείνων που βοηθούσαν τους διεφθαρμένους κρατικούς αξιωματούχους εκτείνονται στα «σπλάχνα» του κρατικού μηχανισμού ακόμα και σήμερα. Σύμφωνα, πάντως, με έγκυρες δικαστικές πηγές, το αργότερο έως το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα για τη Novartis από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.
Οι πρώτες διώξεις αναμένονται στις αρχές Νοεμβρίου, με τον Οκτώβριο όλα να δείχνουν ότι θα είναι ο μήνας κατά τον οποίο θα ολοκληρωθούν οι έρευνες για τους γιατρούς.
Σε ό,τι αφορά στα πολιτικά πρόσωπα, η έρευνα σε λογαριασμούς φαίνεται ότι έπεσε πάνω και σε άλλο σκάνδαλο προμήθειας κρατικών φορέων. Γραμματέας εμφανίζεται να λαμβάνει σε λογαριασμό της ποσό της τάξης των 200.000 ευρώ, που πάλι είχε σχέση με τον χώρο της υγείας.
Τώρα φαίνεται ότι το πολιτικό πρόσωπο που σχετίζεται μαζί της εισέπραξε μίζα για παραγγελία, η οποία πληρώθηκε από ιδιώτη ως δωρεά, αλλά ευνοήθηκε συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία και γι’ αυτό ο επιχειρηματίας έστειλε το δώρο! Την ίδια ώρα, ποσά που δεν δικαιολογούνται έχουν εντοπιστεί και σε άλλους λογαριασμούς που ερευνώνται, λόγω όμως του χρόνου δεν σχετίζονται με καταβολές από τη Novartis, αλλά με άλλες παρανόμως ευνοηθείσες εταιρείες…
Σε συνεχείς συσκέψεις των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εντείνονται οι έρευνες και η ολοκλήρωσή τους για το μεγάλο αυτό σκάνδαλο, το οποίο έτσι κι αλλιώς θα αποτελέσει καταλύτη πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας.
Οι καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων σε Ελλάδα και ΗΠΑ, οι οποίες δεν έχουν γίνει γνωστές ούτε σε ποσοστό 50%, σκιαγραφούν ένα πολιτικό θρίλερ διαφθοράς που διαδραματίζεται σε ανώτατα… γραφεία στη χώρα μας και έχει σχέση με τη λεηλασία της Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι αναζητείται Υπουργική Απόφαση που το φθινόπωρο του 2014 «μοίρασε» σε επιτήδειους στην υγεία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, εκχωρώντας ένα τεράστιο ποσό από τον προϋπολογισμό. Φυσικά, τη μερίδα του λέοντος εισέπραξε η Novartis…
www.neaselida.gr