Καλαμάτα: Η στιγμή που ο ψαροντουφεκάς ανοίγει τον σάκο και αφήνει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό [Βίντεο]

Η αφρόκρεμα των δυτών – ψαροντουφεκάδων βρίσκεται στη Μεσσηνία και την Καλαμάτα. Ένας κατάφερε να κλέψει την παράσταση μπροστά σε μικρούς και μεγάλους…






Με επιτυχία διεξάγεται το 47ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας Ανδρών στην Καλαμάτα. Χθες το απόγευμα (13-10-2018), πρώτη ημέρα διεξαγωγής του αλιεύτηκαν σχεδόν 100 ψάρια από τους 12 διαγωνιζόμενους ψαροντουφεκάδες απ΄όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για την αφρόκρεμα των δυτών-ψαροντουφεκάδων, που ήρθαν από διάφορους ναυτικούς ομίλους της χώρας, όπως Κέρκυρας, Λήμνου, Γλαύκος – Αθήνα, Άπνους- Ηράκλειο αλλά και τον Ναυτικό όμιλο στο Πόρτο-Χέλι. Οι περιοχές που επιλέχτηκαν για το ψάρεμα είναι ανοιχτά της Κορώνης κοντά στο Βενέτικο, απ’όπου και η ψαριά της πρώτης ημέρας του Πανελλήνιου Διαγωνισμού, ενώ για σήμερα Κυριακή έχει επιλεγεί η περιοχή από τις Κιτριές μέχρι και την Καρδαμύλη.

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να ψαρεύουν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και τα αλιεύματά τους μπαίνουν σε σάκους, σφραγίζονται και αριθμούνται. Το απόγευμα ζυγίστηκαν ενώπιον όλων, προκειμένου να αποτυπωθεί το ακριβές βάρος των ψαριών που συνέλεξαν. Στον διαγωνισμό δεν υπολογίζονται τα πολύ μικρά ψάρια. Συμμετέχουν ψάρια ανάλογα με το είδος τους από 400γρ και άνω, ενώ για τα μεγαλύτερα από 2 κιλά και πάνω.



Πάντως το Σάββατο αποδείχτηκε πλούσια μέρα, καθώς αλιεύτηκαν μεγάλα ψάρια, με έναν ροφό 11 κιλών να ξεχωρίζει και να κερδίζει τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα των παρισταμένων. Οι σάκοι με την ψαριά του καθενός ανοίγονταν ενώπιον της Επιτροπής και ζυγίζονταν, με τον κάθε διαγωνιζόμενο να φωτογραγίζεται με τη “λεία” του, και να κερδίζει τις επευφημίες του κοινού.

Οι ψαροντουφεκάδες μπροστά στον κόσμο
Πηγή: messinialive.gr