Φιλοπάππου: Νέα στοιχεία! Ακολουθούν ερευνητική τακτική αλά… Δώρα Ζέμπερη

Την ερευνητική τακτική που χρησιμοποίησαν στη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη ακολουθούν οι αρχές για τον τραγικό θάνατο του 25χρονου στου Φιλοπάππου...



τα ξημερώματα της 16ης Αυγούστου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.gr, από την πρώτη στιγμή άνδρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής άρχισαν να αναζητούν το στίγμα του κινητού της 23χρονης φίλης του από την Πορτογαλία, που ήταν μαζί του τη στιγμή που τους επιτέθηκαν οι ληστές.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, εντόπισαν το στίγμα του κινητού της σε μία νοητή ευθεία μεταξύ των περιοχών Ακρόπολης και Ομόνοιας. Για αυτόν τον λόγο, κλιμάκια του Τμήματος Ανθρωποκτονιών κάνουν έρευνες σε καταστήματα αγοραπωλησίας κινητών για να βρουν τη συσκευή, όπως ακριβώς συνέβη και στην υπόθεση δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη.

Οι έρευνες στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ βρίσκονται τρία σπασμένα μπουκάλια που βρέθηκαν κοντά και στην ευρύτερη περιοχή του Φιλοπάππου, όπου έχασε την ζωή του ο άτυχος 25χρονος.

Τα μπουκάλια εξετάζονται για τυχόν αποτυπώματα και δείγματα dna που θα είναι πολύτιμα στην εύρεση των δραστών.

Το ίδιο κάνουν και με τα ρούχα που φορούσε ο 25χρονος το μοιραίο βράδυ, τα οποία και εξετάζουν ενδελεχώς μήπως και αυτά «δείξουν» τους ληστές.

Υπενθυμίζεται ότι είναι σύνηθες σε τέτοιου είδους συμμορίες να χρησιμοποιούν σπασμένο μπουκάλι και όχι μαχαίρι για να εκφοβίσουν το θύμα, έτσι ώστε αφού κάνουν τη… «δουλειά» τους, απλά να το ξεφορτωθούν και να τον το έχουν μαζί τους, ώστε να μην βρεθεί κάτι πάνω τους σε περίπτωση ελέγχου.

Σφίγγει ο «κλοιός» γύρω από τους δράστες
Σύμφωνα με πληροφορίες, με τις μέχρι τώρα έρευνες η αστυνομία φαίνεται να έχει καταλήξει σε έναν «κύκλο» 10 ατόμων και εκεί στρέφει την βασική της προσοχή.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής πραγματοποιούν… «συζητήσεις» με προφυλακισμένους αλλοδαπούς, που είχαν συλληφθεί με την κατηγορία της ληστείας σε τουρίστες και πολίτες στην Ακρόπολη και στο Λόφο Φιλοπάππου, προκειμένου να ξεδιαλύνουν το μυστήριο και τις συνθήκες θανάτου του 25χρονου φοιτητή.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ακόμα και οι αλλοδαποί που έχουν συλληφθεί για παρόμοιες επιθέσεις στην συγκεκριμένη περιοχή, γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις που είναι δυνατόν να συμβάλουν στις έρευνες, εάν βέβαια αποφασίσουν να βοηθήσουν τις Αρχές.

«Σαρώνουν» τα στέκια των αλλοδαπών
Στο μεταξύ κλιμάκια αστυνομικών της Ασφάλειας «σαρώνουν» τα στέκια των αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να «ανοίξουν» τα στόματα και να δώσουν πληροφορίες για άτομα που πραγματοποιούν ληστρικές επιθέσεις σε ζευγαράκι και τουρίστες στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίστηκε και χθες η προσαγωγή υπόπτων από διάφορα στέκια αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και την επίμαχη περιοχή που σημειώθηκε ο θάνατος του 25χρονου φοιτητή.

Μάλιστα το πρωί της Παρασκευής (17.08.2018) κλήθηκε εκ νέου στα γραφεία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής η 23χρονη φίλη του θύματος, η οποία είναι από την Πορτογαλία και το τελευταίο χρόνο ζει και εργάζεται μόνιμα στην Αθήνα.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να δει τα πρόσωπα των νέων προσαχθέντων στα γραφεία της Ασφάλειας, προκειμένου να αναγνωρίσει ενδεχομένως τον άνθρωπο που λήστεψε την ίδια, καθώς στην κατάθεση της έχει πει πως συγκράτησε τα χαρακτηριστικά του μελαψού άνδρα που της άρπαξε το πορτοφόλι, το κινητό της αλλά και τα προσωπικά της έγγραφα.
tro-ma-ktiko.blogspot.com