Το πιο ιδανικό: Το Ελληνικό νησί που κάθε Σεπτέμβρη βουλιάζει από κόσμο

Το 90% των ανθρώπων έχει πάρει την άδεια του το πολύ μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Αυτό το ποσοστό δεν το είδα σε κάποια έρευνα...



Το έβγαλα αυθαίρετα. Αλλά και τέτοιο να μην είναι, είναι σίγουρα πλειοψηφικό.

Αλλά υπάρχει κι ένα μικρό που φυλάει τις μέρες της άδειας για πιο μετά. Ο Σεπτέμβριος μοιάζει να είναι ο καλύτερος μήνας για να πας διακοπές. Και οι Σπέτσες ένα από τα καλύτερα μέρη για αυτή την περίοδο.

Ο Σεπτέμβριος είναι γενικά ένας από τους πιο αδιάφορους μήνες. Δεν ξέρεις αν πρέπει να τον συμπαθήσεις ή να τον μισήσεις. Έχεις ακόμα τη νοσταλγία των διακοπών, αφού είναι πολύ κοντά. Ξεκινάει με πολύ ζέστη και στο τέλος του πέφτει στους 20 βαθμούς. Μπορεί να βρέξει, μπορεί και να μην βρέξει. Οπότε το να τον περνάς στην Αθήνα μοιάζει και λίγο αυτομαστίγωμα. Οι συνήθειες μας παρασέρνουν και τον ζούμε εδώ. Όχι όλοι. Υπάρχουν κι εκείνοι οι σοφοί που δείχνουν πυγμή στα αλλεπάλληλα post των φίλων και γνωστών στο Facebook και το Instagram. Κρατιούνται για να πάρουν την εκδίκηση. Ο κύριος Ερρίκος για παράδειγμα είναι τέτοιος. Όλοι εδώ στο site καλύψαμε την άδεια μας. Του στέλναμε φωτογραφίες με φαγητά και παραλίες. Τώρα θα πάρει την εκδίκηση του.

Κι επειδή αναρωτιέται που θα μπορούσε να πάει, μου ζήτησε να του δώσω τα φώτα μου. Του είπα ότι δεν έχω ιδέα και με άφησε στην ησυχία μου. Μετά όμως τον λυπήθηκα, έκανα ένα ψάξιμο και θυμήθηκα ότι υπάρχει ένα νησί που τις καλύτερες μέρες του τις ζει τον Σεπτέμβριο. Μιλάω για τις Σπέτσες.

Ναι, είναι οι ίδιες Σπέτσες που τις «βύθισα» σε αυτό εδώ το κείμενο. Όχι, ουδεμία σχέση έχω με εκείνο τον τύπο στο Η Ρένα Είναι Offside που Λιοντάρι τον ανέβαζε, κρέας τον κατέβαζε. Απλώς υπάρχει μια συνθήκη. Η εποχή. Αν θες να πας στις Σπέτσες για να χαρείς παραλίες, τότε προφανώς και δεν θα πας. Τον Σεπτέμβριο όμως δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Τον Σεπτέμβριο πάνε διακοπές εκείνοι που θέλουν να μάθουν τους τόπους. Μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα σε πάρει το κύμα του κόσμου. Τώρα έχεις το νησί σχεδόν για πάρτη σου. Κυρίως, έχεις την ευκαιρία να έρθεις πολύ πιο κοντά με τους ντόπιους.

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου είναι η μέρα που γίνεται η Αρμάτα. Μια μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση που γίνεται στο λιμάνι με την αναβίωση της Ναυμαχίας που έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου 1822. Διάφορα πολιτιστικά δρώμενα λαμβάνουν χώρα και καταλήγουν όλα στην κορύφωση της βραδιάς με την ναυμαχία. Βεγγαλικά στον ουρανό και κανόνια είναι κυρίαρχα στο ρεπερτόριο.

Πέραν αυτού, μπορείς να απολαύσεις το καλό φαγητό για το οποίο φημίζεται, τις βόλτες με τις άμαξες και να το συνδυάσεις με την πανσέληνο του Σεπτέμβρη που έρχεται την 5η του μηνός. Όλα μοιάζουν ειδυλλιακά στις Σπέτσες αυτή την περίοδο του χρόνου!
tro-ma-ktiko.blogspot.com