Πρόστιμο – “μαμούθ” στον άνδρα που πέταξε τέσσερα κουτάβια στα σκουπίδια στις Σέρρες - ΦΩΤΟ

Το βαρύ, προβλεπόμενο πρόστιμο των 120.000 ευρώ επιβλήθηκε στον άνδρα που πέταξε τέσσερα κουτάβια σε κάδο απορριμμάτων στην Νιγρίτα Σερρών.




Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών έκανε γνωστό ότι η το Αστυνομικό Τμήμα Βισαλτίας βεβαίωσε το διοικητικό πρόστιμο των 120.000 ευρώ, στον άνδρα ο οποίος τα ξημερώματα της 30ης Ιουνίου 2018, πέταξε σε κάδο απορριμμάτων τα 4 από τα 5 νεογέννητα κουτάβια της βαριά άρρωστης κι υποσιτισμένης σκυλίτσας του.


Το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012 προβλέπει διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που θανατώνεται ή κακοποιείται.

Μετά από καταγγελίες, ο δράστης συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες με τις κατηγορίες της κακοποίησης και της εγκατάλειψης ζώων.

Η προγραμματισμένη για τις 12 Ιουλίου δίκη του - από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών – αναβλήθηκε, καθώς ο κατηγορούμενος προσκόμισε ιατρικά δικαιολογητικά. Η νέα δικάσιμος ορίστηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2019.

Όπως αναφέρει ο Όμιλος, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών έδωσε εντολή για την απομάκρυνση της άρρωστης σκυλίτσας και του μοναδικού εν ζωή κουταβιού, που παρέμεναν «στα χέρια» του κατηγορούμενου.

Εν τω μεταξύ, σχηματίστηκε και τρίτη δικογραφία σε βάρος του, που αφορά σ’ ένα δεύτερο ενήλικο ζώο που ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες στην αυλή του σπιτιού του και ήταν μόνιμα δεμένο, όπως κι η σκυλίτσα. Το ζώο εξαφανίστηκε μετά την αρχική καταγγελία και αγνοείται μέχρι και σήμερα.

Πηγή: ant1news.gr