Θυμάστε τον μικρούλη από τη Συρία που είχε συγκλονίσει τον πλανήτη; Δείτε πως είναι σήμερα και θα δακρύσετε… [photo]

Η εικόνα του είχε συγκλονίσει τον κόσμο...



Καθισμένο στο πίσω μέρος του ασθενοφόρου, αφού είχε βγει από τα ερείπια του σπιτιού του, που είχε βομβαρδιστεί – Άγνωστο αν σήμερα είναι όντως καλά με την οικογένειά του, ή αποτελούν μέρος της προπαγάνδας του Άσαντ

Το γεμάτο απόγνωση πρόσωπό του, το δυνατό του βλέμμα έγιναν σύμβολα της κατάστασης που βιώνουν τα παιδιά στην Συρία: Ο μικρός Ομράν, καθισμένος στο πίσω μέρος ενός ασθενοφόρου, λίγη ώρα αφότου είχε βομβαρδιστεί το σπίτι του στο υπό πολιορκία Χαλέπι, δημοσιεύθηκε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης του κόσμου και είναι μια από τις πιο ισχυρές φωτογραφίες των παθών των ανθρώπων εκεί.

Εκτοτε, τα ίχνη του μικρού Ομράν χάθηκαν μέσα στον πόλεμο και κανείς δεν γνώριζε τι είχε απογίνει, ούτε όταν έπεσε το Χαλέπι, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μόλις χθες, η Κινάνα Αλούς, μια δημοσιογράφος που στηρίζει το καθεστώς Άσαντ δημοσίευσε στα social media πρόσφατες εικόνες του μικρού Ομράν: Οι σκόνες από τα ερείπια έχουν φύγει, τα αίματα στο πρόσωπο έχουν σκουπιστεί, το παιδάκι που είναι μόλις πέντε ετών δείχνει όπως τα υπόλοιπα, «φυσιολογικά» παιδιά της ηλικίας του. Κάθεται στην αγκαλιά του πατέρα του και δείχνει καλά.





Από τον βομβαρδισμό του σπιτιού του στο Δυτικό Χαλέπι έχασε τον μεγαλύτερο αδερφό του, που ήταν μόλις δέκα ετών, αλλά η υπόλοιπη οικογένεια σώθηκε. Ο πατέρας του που μιλά στο καθεστωτικό μέσο, δηλώνει πως παρά το ότι τόσο καιρό βρισκόταν σε περιοχή ελεγχόμενη από τους αντάρτες, την αντιπολίτευση, παρέμεινε πιστός στον Άσαντ και προσπάθησε να «κρύψει» το παιδί από όσους προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν εναντίον του προέδρου της Συρίας. Μετά την παράδοση του Χαλεπιού, η οικογένεια μεταφέρθηκε στην ανατολική πλευρά που παρέμενε εξάλλου στο πλευρό του Άσαντ. Ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τον Ομράν για να πλήξουν τον πρόεδρο, λέγοντας πως εκείνος μας βομβάρδισε, όμως εγώ του έκοψα τα μαλλιά για να μην τον γνωρίζουν και δεν επέτρεψα σε κανέναν να μας πάρει συνέντευξη, είπε στην Αλούς, που είναι γνωστή για τις θέσεις της υπέρ του Άσαντ – είχε μάλιστα βγάλει και selfie γελαστή με πτώματα ανταρτών πίσω της!
tro-ma-ktiko.blogspot.com